Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Societate   /  O echipă de arheologi cehi a descoperit ruine vechi de 7 milenii
Arheologie, ilustraţie, Curatorial

O echipă de arheologi cehi a descoperit ruine vechi de 7 milenii

O echipă de arheologi cehi a descoperit ruinele unei clădiri vechi de 7.000 de ani, mai veche decât complexul Stonehenge sau decât Piramidele din Giza, informează ArtNews, citând presa locală.

Structura circulară are un diametru de 54 de metri şi datează din perioada neolitică, între anii 4900 şi 4600 Înaintea Erei Noastre. Acest tip de clădire este considerat cel mai vechi din Europa.

Aproximativ 200 de asemenea clădiri în Europa

Comparativ, complexul Stonehenge a fost creat în 3100 î.E.N., iar Piramidele din Giza, în 2600 î.E.N., estimează experţii.

Aceste ruine au fost descoperite în Vinoř, în apropiere de Praga, iar cercetătorii încearcă să afle semnificaţia pe care asemenea construcţii o aveau pentru populaţia din Epoca de Piatră. Este posibil să fi fost spaţii pentru depozitarea de recolte sau spaţii de rugăciune.