Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Societate   /  Poeți din 27 de țări, la cea mai mare ediție a Festivalului Internațional de Poezie de la București
festivalul international poezie bucuresti 2023

Poeți din 27 de țări, la cea mai mare ediție a Festivalului Internațional de Poezie de la București

Poeți din 27 de țări vor fi prezenți la cea mai amplă ediție a Festivalului Internațional de Poezie de la București, care va avea loc în 13 spații din oraș, în perioada 11 – 17 septembrie.

Cea de-a 13-a ediție a FIPB reunește mai mult de 170 de poeți din Albania, Algeria, Austria, Bolivia, Bosnia, Bulgaria, Canada, Croația, Cuba, Danemarca, Estonia, Franța, Germania, Grecia, Italia, Macedonia de Nord, Maroc, Muntenegru, Peru, Polonia, Portugalia, România, Republica Moldova, Spania, Turcia, Țările de Jos și Uruguay.

Festivalul Internațional de Poezie de la București, organizat de Primăria Capitalei prin Muzeul Național al Literaturii Române, are ca temă anul acesta eternitatea muzelor.

Mai mult de 50 de evenimente, în program

Programul cuprinde aproximativ 50 de evenimente – de la întâlniri cu poeți, lecturi publice, dezbateri, mese rotunde, colocvii, maratoane de poezie și performance-uri, la spectacole de teatru, proiecții de filme și concerte, expoziții și evenimente dedicate profesioniștilor.

Ele vor avea loc la Biblioteca Central Universitară „CaroI”, Muzeul Național al Literaturii Române – sediul din str. Nicolae Crețulescu 8, Muzeul Național al Literaturii Române – sediul din Calea Griviței 64-66, Cărturești Verona, Casa de Cultură „Friedrich Schiller”, ARCUB, Librăria Kyralina, Muzeul Național Cotroceni, Institutul Cervantes din București, BMB, Casa memorială „Tudor Arghezi – Mărțișor”, Londohome și Teatrul Dramaturgilor Români.

La ediția din 2023 a FIPB organizatorii reiau Târgul Național al Cărții de Poezie, eveniment care aduce în prim-plan cele mai recente și mai importante volume de poezie. Participarea publicului la evenimentele din cadrul festivalului este cu acces gratuit. Programul complet al proiectului se găsește pe site-ul www.fipb.ro.