Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Societate   /  Premiile AFCN pe 2022
afcn

Premiile AFCN pe 2022

Mai mult de 50 de proiecte au fost înscrise la cele nouă categorii ale Premiilor Administrației Fondului Cultural Național, care vor fi acordate – pentru anul precedent – pe 15 mai 2023. Nominalizările pentru cea de-a zecea categorie – Rezistență în cultură – au fost făcute de  membrii juriului, pe baza candidaturilor înscrise, având în vedere organizații care activează de cel puțin 10 ani.

Juriul celei de-a opta ediții a Premiilor AFCN a fost alcătuit din reprezentanți ai premianților din anul anterior: Ioana Călinescu (Asociația Q-Arts), Mihaela Ghiță (Asociația Qolony), Imecs-Magdó Levente (Asociația Váróterem Projekt), Diana Marincu (Fundația Art Encounters), Andrada Mazilu (Asociația Sfera Timișoarei), Oana Năsui (Asociația Postmodernism Museum), Răzvan Pascu (Asociația Amural Brașov), Radu Popescu (Asociația Teatrul.ro) și Ana Maria Ursu (Asociația Solidart).

„Premiile AFCN propun o abordare un pic diferită față de alte tipuri de premii, urmărind caracterul empatic, constructiv și formator al demersului creativ, colaborarea și nu competiția. Este o panoramare a exemplelor de bune pratici, filtrată prin experiența unor jurați care sunt membri activi ai unei comunități creative. Fiecare organizație nominalizată este un punct de la care pornesc direcții și trasee, care se intersectează și se multiplică formând rețele și noi asocieri”, a precizat Irina Cios, directoarea AFCN.

Lista proiectelor și organizațiilor nominalizate este disponibilă online, pe afcn.ro.