Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Societate   /  Preţurile mari la combustibil ar putea duce Regatul Unit în direcţia energiei nucleare

Preţurile mari la combustibil ar putea duce Regatul Unit în direcţia energiei nucleare

Energia a fost unul din punctele principale de pe agenda conservatorilor britanici, la conferinţa de la Manchester de luni, notează The Guardian.

Creşterea dramatică a preţurilor la combustibil şi lipsa energiei eoliene, dublată de facturile mari în gospodării au făcut ca liderii care iau decizii să se gândească serios la nevoile energetice ale Regatului Unit şi la varianta energiei nucleare.

Potrivit publicaţiei britanice, în ultimii zece ani, ambiţiile UK de a construi mai multe centrale nucleare s-au întâlnit cu interesele Chinei. Proiectul Hinkley Point C, de 23 de miliarde de lire sterline, care a fost amânat, ar putea fi un prim pas în acest sens, cu investiţii din China.

Ambiţiile Chinei în ceea ce priveşte energia nucleară ar putea intra în contradicţie, spun unii specialişti, cu poziţionarea Marii Britanii. Cei ce se opun implicării Chinei în infrastructura britanică stau acum în compănă, în contextul în care guvernul vrea să excludă Republica Populară Chineză din planul de investiţii în Sizewell C, în valoare de 20 de miliarde de lire sterline, care ar putea distribui energie pentru 6 milioane de locuinţe.

Citiţi integral: https://www.theguardian.com/environment/2021/oct/04/surging-gas-prices-and-fuel-bills-focus-tory-minds-on-the-nuclear-option