Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Societate   /  Secțiuni uitate ale zidului roman care a înconjurat Londra, găsite lângă Tamisa
london,uk.,december,2019.,section,of,the,original,roman,wall

Secțiuni uitate ale zidului roman care a înconjurat Londra, găsite lângă Tamisa

Secțiuni din zidul de aproximativ 3,5 km pe care romanii l-au construit în urmă cu 2.000 de ani pentru a-și proteja avanpostul britanic numit pe atunci Londinium au fost descoperite în apropierea râului Tamisa de specialiștii de la Muzeul de Arheologie din Londra (MOLA).

Săpăturile în zona din jurul râului au început în anii 1970. Între 2006 și 2016, muzeul a descoperit trei secțiuni mari, totalizând 330 de metri, în apropierea Riverbank House de pe Upper Thames Street, Sugar Quay și Three Quays de pe Lower Thames Street. Acum, au fost descoperite și mai multe bucăți de zid, potrivit Artnet News.

Segmentele de zid, care au fost construite din piatră de Kent, nu au fost singura descoperire. În timpul săpăturilor au fost găsite și diguri din lemn care datează din anul 133 e.n. Starea structurilor portuare arată cât de importantă era infrastructura din Londinium pentru o Britania aflată sub dominație romană.

Aceste segmente de zid și structurile portuare au primit „cel mai înalt nivel de protecție a patrimoniului din partea Departamentului pentru Cultură, Media și Sport al Angliei”, potrivit Artnet News, și formează singurele secțiuni vizibile rămase din zidul de pe malul râului, care odinioară avea o înălțime de 6 metri, alături de o porțiune aflată la Turnul Londrei.

„Chiar și într-un oraș foarte aglomerat ca Londra, construit de-a lungul a 2.000 de ani, există încă mistere de dezvăluit chiar sub picioarele noastre”, a declarat Duncan Wilson, directorul executiv al Historic England. „Zidul de pe malul râului rămâne un element intrigant al Londrei romane”.