Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Societate   /  Suma impresionantă de 26,4 milioane de dolari, alocată din bugetul oraşului New York, pentru Muzeul Queens

Suma impresionantă de 26,4 milioane de dolari, alocată din bugetul oraşului New York, pentru Muzeul Queens

Muzeul Queens a primit impresionanta sumă de 26,4 milioane de dolari din bugetul oraşului New York,  alocată pentru expansiunea instituţiei, care găzduieşte atât lucrări de arte vizuale cât şi un centru educaţional, în locul pe care publicaţia hyperallergic.com îl numeşte “zona urbană cea mai diversă etnic din lume”.

În noiembrie 2013, muzeul în sine s-a extins cu galerii şi a făcut renovări ale mai multor anexe. Recenta finaţare este pentru un nou “Muzeul al Copiilor”, de două etaje, cu o zonă de laboratoare şi un spaţiu vast pentru toată familia, în care să fie încurajată arta.

Muzeul Queens este parte integrantă a comunităţii pe care o deserveşte, este căminul unor programe pentru artă extraordinare, pentru educaţie şi servicii în folosul comunităţii – atuuri pe care le-a folosit pentru a ajuta persoanele din zonă, în timpul pandemiei”, a declarat Gonzalo Casals, reprezentant al Departamentului Cultură al Oraşului New York.

În perioada pandemiei, din iunie 2020, reprezentanţii muzeului au distribuit mâncare pentru peste 30.000 de familii din cartierul grav afectat de epidemia COVID-19.