Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Un diamant negru ieșit din comun, licitat la Londra. Sotheby’s e dispusă să accepte criptomonede

Un diamant negru ieșit din comun, licitat la Londra. Sotheby’s e dispusă să accepte criptomonede

Un diamant negru ieșit din comun, de 555.55 de carate, va fi licitat la Sotheby’s Londra și este așteptat să fie vândut pentru cel puțin 5 milioane de lire sterline.

Casa de licitații a prezentat pe 17 ianuarie piatra prețioasă, despre care este crezut că provine din spațiul cosmic, și a numit-o „The Enigma”, relatează AP.

Diamantul rar se află acum în Dubai, apoi va ajunge la Los Angeles, ca parte a unui turneu, înainte de a fi licitat în prima parte a lunii februarie, la Londra.

Sotheby’s se așteaptă ca piatra prețioasă să fie vândută pentru cel puțin 5 milioane de lire sterline (echivalentul a 6,8 milioane de dolari), iar casa de licitații este dispusă să accepte și criptomonede ca metodă de plată.

Diamant cu 55 de fațete

Sophie Stevens, specialist în bijuterii la Sotheby’s Dubai, a spus că numărul cinci are o semnificație importantă în ceea ce privește diamantul, care are 55 de fațete.

„Forma diamantului este bazată pe simbolul din Orientul Mijlociu al palmierului Khamsa, care reprezintă putere și protecție”, a explicat ea. Khamsa înseamnă „cinci” în limba arabă.

Stevens a adăugat că diamantul negru este foarte probabil venit din spațiu. „Credem că diamantele negre (cunoscute drept carbonado, n.r.) au origini extraterestre și sunt formate după coliziuni ale meteoriților cu Pământul”. Ea a precizat că e posibil ca ele să provină chiar direct din meteoriți.

Diamantele negre sunt foarte rare și se găsesc, în formă naturală, doar în Brazilia și Africa Centrală. Teoria originii cosmice este bazată pe izotopii lor de carbon și conținutul mare de hidrogen.

Credit foto: Sotheby’s