Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Societate   /  Un proprietar al unei clădiri pe care este un mural Banksy ar fi îndepărtat o componentă a lucrării pentru că atrăgea deșeuri
seagull

Un proprietar al unei clădiri pe care este un mural Banksy ar fi îndepărtat o componentă a lucrării pentru că atrăgea deșeuri

Un container, care făcea parte dintr-o lucrare Banksy, a fost îndepărtat de proprietar din cauza temerilor că ar încuraja aruncarea de deşeuri.

Muralul cu pescăruş de pe partea laterală a unei case din Lowestoft, comitatul Suffolk, a apărut ca parte a „Great British Spraycation” a artistului în august 2021.

Pescăruşul a fost pictat lângă un container care conținea plăci galbene de izolație pentru a crea impresia unei păsări care fură „chips-uri”, dar recipientul a fost îndepărtat după ce „chips-urile” au dispărut în mod misterios.

Lucrarea, în beneficiul comitatului Suffolk

Consiliul local a declarat anterior că vizita artistului a avut un „efect cultural și economic extrem de pozitiv în Suffolk”.

Consiliul a spus că „opera de artă inițială a folosit containerul pentru a spune o poveste”, dar plăcile izolatoare care reprezentau chips-urile „au fost îndepărtate anul trecut”.

„Din păcate, căruciorul basculant a fost folosit de atunci ca loc pentru a arunca gunoiul de orice fel, încurajând strângerea de deşeuri”, a spus un purtător de cuvânt.

Pictura murală „Pescăruș” este una dintre cele patru lucrări Banksy din orașul de pe litoral Lowestoft.