Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Societate   /  Vestigiile unei camere a sclavilor, descoperite de arheologi la Pompei – VIDEO
camera sclavi

Vestigiile unei camere a sclavilor, descoperite de arheologi la Pompei – VIDEO

În sudul Italiei, la Pompei, mai mulți arheologi au descoperit vestigiile unei camere a sclavilor, datând de acum 2.000 de ani.

Situl arheologic din Pompei nu încetează să dezvăluie secrete. După mai mult de 2.000 de ani de la erupția vulcanului Vezuviu care a pietrificat orașul pentru eternitate, mai mulți profesioniști au descoperit o cameră de 16 metri pătrați.

http://https://www.youtube.com/watch?v=fKZ08teLs70

Camera este mobilată cu trei paturi împletite cu funii, care au fost perfect conservate. Încăperea era fără îndoială destinată sclavilor din epocă. Unul dintre paturi este de mărimea unui copil, alături fiind și opt amfore, un ulcior de ceramică şi un cufăr din lemn.

Săpăturile au fost făcute la vila din Civita Giuliana, un cartier situat la câteva sute de metri nord de parcul arheologic din Pompei, acoperit de lavă și cenușă în anul 79 după Hristos.

Directorul general al sitului arheologic din Pompei, Gabriel Zuchtriegel, a spus că această „mărturie unică” despre felul în care „trăiau cei mai slabi din societatea antică (…) este cu siguranţă una dintre cele mai grozave descoperiri din viaţa mea de arheolog”.

Pompei primește mai mult de 3 milioane de vizitatori pe an

Resturile materiale găsite par să ducă cu gândul că sclavii găzduiți în cameră se ocupau de întreținerea unui car roman de ceremonie, care a fost descoperit la începutul anului în același loc.

„Această nouă descoperire arată că acesta nu este doar unul dintre cele mai vizitate locuri turistice din lume, dar și un loc al descoperirilor arheologice”, a declarat Dario Franceschini, ministrul italian al Culturii. Această descoperire contribuie la bogăția sitului, care primește mai mult de trei milioane de vizitatori pe an.

Foto credit: Pompeii – Parco Archeologico