Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Abu Dhabi de la petrol la artă

Abu Dhabi de la petrol la artă

Emiratul Abu Dhabi va investi o suma de aproximativ 6 miliarde dolari în următorii cinci ani în proiecte și evenimente artistice, în cultură și industrii creative, după cum informează artnet.com. Emirul din Abu Dhabi continuă implementarea viziunii sale de mai bine de un deceniu și are ca obiectiv dezvoltarea pe termen lung a orașului și evoluția de la un stat axat pe extracție și procesare de petrol la un stat care să genereze venituri substanțiale din turismul cultural, iar suma anunțată se adaugă unui buget de 2,3 miliarde deja angajate în investiții similare.

Capitala Emiratelor Arabe Unite își propune să concureze tradiția deja instalată în Dubai, care de mai multă vreme constituie principala destinație culturală a țării. Investițiile din Abu Dhabi se vor concentra în insula Saadiyat care include Districtul Cultural cu același nume și unde s-a deschis în anul 2017 muzeul Louvre Abu Dhabi. Acest muzeu a făcut deja achiziții însemnate, cumpărând în ultimii ani mai multe lucrări importante de artă, la prețuri record.

 

Citiți integral: https://bit.ly/3dFjVks

Credit foto: Facebook Louvre Abu Dhabi