Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Actorul Keanu Reeves şi partenera sa finanţează proiecte care susţin artiştii emergenţi
Keanu Reeves

Actorul Keanu Reeves şi partenera sa finanţează proiecte care susţin artiştii emergenţi

Actorul Keanu Reeves şi partenera sa, Alexandra Grant, finanţează proiecte artistice, în calitate de consilieri ai Fundaţiei Futureverse, informează artnet.com.

Respectiva fundaţie oferă finanţare prin intermediul tehnologiei blockchain.

Cuplul speră să susţină între 5 şi 10 proiecte pe an şi, în acest context, artista Alexandra Grant a afirmat că îşi doreşte să susţină creatori care lucrează cu noile tehnologii, dar şi din diverse comunităţi.

Recent, Futureverse a finanţat proiectul artistei din Ghana, Nana Oforiatta Ayim, la Bienala de la Veneţia, cu peste 100.000 de euro.

Grant susţine că fundaţia va finanţa artişti din media diferite şi speră că va reabilita, într-o măsură, ideea de blockchain.

La rândul său, Reeves a spus că este încântat de ideea de a susţine creatori care vin din comunităţi diferite şi că scopul iniţiativei este de a oferi perspective mai bune pentru artişti.