Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Adrian Ghenie conduce licitația de artă postbelică și contemporană a casei Artmark
bomb, adrian ghenie, artmark, curatorial.ro

Adrian Ghenie conduce licitația de artă postbelică și contemporană a casei Artmark

O lucrare de Adrian Ghenie este cel mai valoros lot din licitația de artă postbelică și contemporană organizată de casa Artmark pe 15 noiembrie, la București.

„Bomb” (2003 – 2004), acrilic pe hârtie, este estimată la 80.000 – 120.000 de euro. Creații ale lui Ghenie sunt prezențe obișnuite în licitațiile din țară. Cel mai recent – la Artmark – „Furtună în larg”, ulei pe pânză, a fost vândut pentru cea mai mare sumă din licitația respectivă, 25.500 de euro, după ce fusese estimat la cel mult 5.000 de euro.

În licitația din 15 noiembrie, ca valoare estimată, lucrarea lui Ghenie este urmată de „Atmosferă diluată”, de Ion Țuculescu. Ulei pe pânză, lucrarea ce s-a aflat în colecțiile Mariei și Ioanei Țuculescu, apoi în colecție privată, este estimată la 40.000 – 70.000 de euro.

atmosfera diluata, ion tuculescu, artmark, curatorial.ro

Atmosferă diluată, Ion Țuculescu

Trei loturi au valoare estimată la câte 15.000 – 20.000 de euro: „My Mind in the Afternoon” (2022), acrilic pe pânză de Florin Petrachi, „Turn”, ulei pe carton de Adrian Ghenie, și „Portrete ale Medeei” (1979), cromolitografie realizată pe piatră de Letea de Geta Brătescu.

Licitația de artă postbelică și contemporană cuprinde 183 de loturi, lucrări semnate de artiști precum Ștefan Câlția, Obie Platon, Felix Aftene, Georges Mazilu, Alexandru Ciucurencu și Corneliu Baba.