Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  AFCN organizează o nouă sesiune de finanţare pentru programe culturale, cu un buget de 3 milioane de lei
afcn

AFCN organizează o nouă sesiune de finanţare pentru programe culturale, cu un buget de 3 milioane de lei

Administraţia Fondului Cultural Naţional (AFCN) anunță cadrul de desfășurare a sesiunii de finanţare multianuală a programelor culturale pentru perioada 2023-2024, ce vizează susținerea propunerilor de anvergură, cu premise de sustenabilitate, axate pe producția de programe artistice noi.

Vor fi acordate finanţări nerambursabile pentru programe culturale, cu o durată minimă de 18 luni, ce se vor derula pe perioada cuprinsă între ianuarie 2023 şi 15 noiembrie 2024, iar bugetul disponibil pentru această sesiune este de 3 milioane de lei, inclusiv contestații.

Un operator cultural nu poate înscrie în concurs mai mult de 2 oferte culturale pe sesiune, dintre care un singur program multianual, cu condiția să nu aibă în derulare un program multianual, iar suma care poate fi solicitată pentru un program trebuie să fie între 150.000 de lei şi 250.000 de lei.

Pentru a fi eligibile, programele culturale propuse trebuie să asigure o co-finanțare de minimum 25% din buget. De asemenea o condiție în acordarea finanțării o constituie existența a cel puțin 2 parteneri instituționali naționali și/sau internaționali.

Finanțarea se adresează, conform legii, asociaţiilor, fundaţiilor, instituţiilor publice de cultură, persoanelor fizice autorizate, societăţilor comerciale care derulează activităţi culturale, cu sediul în România sau într-o țară membră a Uniunii Europene.

Perioada de înscriere a proiectelor culturale pe platforma online începe pe 1 septembrie și se încheie pe 30 septembrie.

Înscrierile se fac exclusiv online, pe www.afcn-proiecte.ro.