Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Alicia Keys și Swizz Beatz își expun colecția de artă la Muzeul Brooklyn
patterson they were just hanging out, dean collection

Alicia Keys și Swizz Beatz își expun colecția de artă la Muzeul Brooklyn

Cântăreața și compozitoarea Alicia Keys și soțul ei, Kasseem Dean, rapperul și producătorul cunoscut sub numele de scenă Swizz Beatz, își vor expune la Muzeul Brooklyn colecția de lucrări ale artiștilor de culoare.

Expoziția „Giants: Art from the Dean Collection of Swizz Beatz and Alicia Keys” va fi deschisă între 10 februarie și 7 iulie 2024.

„Swizz Beatz și Alicia Keys s-au numărat printre cei mai vocali militanți pentru creatorii de culoare, pentru susținerea artiștilor de culoare prin intermediul colecțiilor, al acțiunilor de promovare și al parteneriatelor lor. În acest proces, ei au creat una dintre cele mai importante colecții de artă contemporană”, a transmis directoarea muzeului, Anne Pasternak.

Expoziția va reuni lucrări semnate de aproximativ 40 de artiști din colecția cuplului. Cunoscută sub numele de Colecția Dean, aceasta cuprinde opere ale unor artiști precum Arthur Jafa, Jean-Michel Basquiat, Amy Sherald, Deana Lawson, Lorna Simpson, Kehinde Wiley și Esther Mahlangu, precum și cele mai multe lucrări ale lui Gordon Parks aflate într-o colecție privată.

deana lawson, soweto queen (2017), dean collection

Deana Lawson, „Soweto Queen” (2017) (c) Dean Collection

Expoziția se va deschide cu o prezentare a vieții creative a soților Dean, cu secțiuni despre diferite aspecte ale colecției lor, cum ar fi „On the Shoulders of Giants”, care evidențiază artiști ce „au lăsat o amprentă de neșters asupra lumii”. O altă secțiune, „Giant Conversations”, va explora problemele sociale ale negrilor, în timp ce „Giant Presence” va prezenta lucrări de artă monumentale, precum „Catfish” (2017) a lui Abney.

Producție a Brooklyn Museum

Alicia Keys și Kasseem Dean, ambii născuți și crescuți în New York, și-au exprimat de mult timp sprijinul față de creatorii afro-americani, nu în ultimul rând prin colecția lor de artă.

Vorbind pentru Artnet News în 2019, Dean a asemănat amploarea luată de colecția lor de opere de artă afro-americane cu „clădirea unei familii pe care nu am avut-o nici măcar în muzică, unde există o mică deconectare uneori din cauza competiției și a dorinței de a fi cel mai bun. Am simțit ceva diferit cu artiștii”.

Dean a făcut parte din consiliul de administrație al Muzeului Brooklyn mai bine de patru ani, până în urmă cu o lună. Expoziția din 2024 va fi produsă de Brooklyn Museum, organizată de curatorul de artă modernă și contemporană al muzeului, Kimberli Gant, și de asistentul curatorial Indira A. Abiskaroon.

Foto: Ebony G. Patterson – „they were just hanging out . . . you know . . . talking about . . . ( . . . when they grow up . . .)” (2016). Credit: Dean Collection, Swizz Beatz & Alicia Keys