Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  „Alphabet”, expoziție solo Arantxa Etcheverria la Sector 1
arantxa etcheverria, sector 1

„Alphabet”, expoziție solo Arantxa Etcheverria la Sector 1

„Alphabet”, expoziție solo Arantxa Etcheverria, va fi găzduită de galeria Sector 1 de la Combinatul Fondului Plastic în perioada 25 aprilie – 6 iunie.

Curatoriată de Cristina Bută, expoziția cuprinde noi sculpturi și obiecte create de Etcheverria care reflectă asupra afinităților vizuale și simbolice dintre limbaj și arhitectură.

La vernisajul din seara de 25 aprilie, artista va prezenta pentru prima dată la București performance-ul „The Alphabet/Babel” (2022 – 2024) într-o formă extinsă. Reprezentația începe la ora 19:00.

Practica artistei Arantxa Etcheverria s-a dezvoltat, în ultimul deceniu, în relație cu arhitectura modernistă a atelierului ei din București, extinzându-se în lucrări care fascinează prin estetica lor elegantă. Fie că este vorba despre pictură, sculptură, instalație sau montaj foto și video, creațiile ei sunt rezultatul unei analize meticuloase a geometriei spațiului. Ea se inspiră și din religie, tradiție și mituri. Printre temele recurente se numără Apocalipsa, prezentată în diferite scrieri, și mitul Turnului Babel.

Arantxa Etcheverria (n. 1975, Franța) trăiește și lucrează între București și Franța. A studiat artele vizuale la Villa Arson din Nisa și scenografie la Teatrul Național din Strasbourg. Ea a avut expoziții individuale la Victoria Art Center (București), Atelier 35 (București), Galeria Creart și Galeria Sector 1 (București), Centrul de Interes (Cluj-Napoca), Galeria Baril (Cluj-Napoca). Deasemenea, lucrările sale au făcut parte din numeroase expoziții de grup, dintre care cele de la Muzeul Național de Artă Contemporană (București), Muzeul de Artă Recentă (București), Bienala Art Encounters (Timișoara), Club Electro Putere (Craiova), Bienala de Artă Contemporană (București), Media Art Festival (Arad), Art Safari (București), Museo di Roma, Maison de l ‘International (Grenoble), Institutul Cultural Român (Viena) și Fundația Benetton (Trieste).

Lucrările ei fac parte din colecția Muzeului Național de Artă Contemporană (București) și din colecția Muzeului de Artă Recentă (București), precum și din colecții private din România și din străinătate. Artista este reprezentată de Galeria Sector 1 din București.