Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Amplă expoziție Winslow Homer, la Metropolitan Museum of Art

Amplă expoziție Winslow Homer, la Metropolitan Museum of Art

O amplă expoziție Winslow Homer (1836 – 1910) este găzduită de Metropolitan Museum of Art până pe 31 iulie și își propune să pătrundă mai mult în viața bogată și variată a artistului, prezentând lucrări în care el a abordat teme puțin comune artei sale.

Homer este recunoscut pentru dramaticele peisaje marine cu pescari și salvatori.

„Winslow Homer: Crosscurrents” are ca obiectiv reexaminarea operei artistului „prin prisma conflictului”, temă care apare de-a lungul carierei lui prolifice, potrivit muzeului newyorkez.

Expoziția cuprinde 88 de lucrări în ulei și acuarele, multe din colecția Met la care sunt adăugate 65 împrumutate de la diverse instituții și colecții.

met winslow homer, nassau (1899)

Winslow Homer, Nassau (1899). Credit foto: Met

Fascinația persistentă pentru zbucium a impregnat întreaga lui artă – de la imagini emblematice ale Războiului Civil și Reconstrucției care examinează efectele conflictului asupra peisajului, soldaților și foștilor sclavi, la scene dramatice de salvare și vânătoare, precum și la peisaje marine monumentale și tropicale.

Piesa centrală a expoziției este „The Gulf Stream”, un tablou ce dezvăluie angajamentul lui de o viață cu subiecte precum rasa, geopolitica și mediul.

„Crosscurrents” este cea mai mare sinteză a artei și vieții lui Homer în mai mult de un sfert de secol.