Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Anuala de artă și știință Neo Art Connect 2024 – „Changing Environments”, în 11 orașe din țară
nac

Anuala de artă și știință Neo Art Connect 2024 – „Changing Environments”, în 11 orașe din țară

Cea de-a doua ediție a anualei de artă și știință Neo Art Connect, inițiată și curatoriată de Andreea Sandu și Anca Boeriu, va avea loc în perioada 10 mai – 4 iunie, în București și alte zece orașe din țară. Tema ediției este „Changing Environments”.

Prima expoziție NAC este a celor cinci proiecte câștigătoare ale burselor NAC, ediția a doua – Sebastian Comănescu (București), proiectul „Thigmonastic Specimen 001”, Dragoș Dogioiu (București), proiectul „HUSK”, Sânziana Gheorghe (Timișoara), proiectul „Silicon Souls: Mars Odyssey”, Marina Oprea (București), proiectul „Ourcelium”, și Elena Waldorf (Cluj-Napoca), proiectul „The Morbid Myth of Digital Dementia”. Galateca vernisează expoziția Changing Enviroments în 10 mai, la ora 19:00.

Proiectele câștigătoare au fost alese de juriului NAC alcătuit din Christl Baur, președinte, directoare a festivalului Ars Electronica, Horea Avram, istoric de artă și curator, Mihai Zgondoiu, artist și curator, Anca Boeriu, artist și profesor la UNArte București, Andreea Sandu, manager cultural, curator și inițiator al NAC.
Anul acesta au fost înscrise mai mult de 130 de proiecte pe tema „Changing Enviroments”. Programul de mentorat și realizarea proiectelor au avut loc în perioada februarie – martie 2024.

Expoziția sinteză, punctul nodal al celei de a doua ediții a anualei de artă și știință, va avea loc în perioada 30 mai – 2 iunie 2024 la Hala Laminor. Astfel, 15.000 de mp sunt dedicați artei și științe, un concept expozițional generos cu noi secțiuni de arhitectură, ecologie (sustenabilitate), în focus Ars Elecronica și NAC Kids.

Anuala continuă expozițiile și evenimentele până la 30 iulie în Arad, Brașov, Bacău, Cluj-Napoca, Constanța, Iași, Oradea, Râmnicu-Vâlcea, Sibiu și Timișoara.

Neoo Art Connect (NAC) este prima rețea națională de artă și știință, un concept inovator cu trei dimensiuni: anuală de artă și știință, prima galerie permanentă în Camera Neagră la galeria Galateca și platformă națională.