Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Artă contemporană a grupului Altul Nu e Negarea Mea, la Veneția
altul nu e negarea mea

Artă contemporană a grupului Altul Nu e Negarea Mea, la Veneția

Lucrări de artă contemporană ale grupului Altul Nu e Negarea Mea, alcătuit din artiștii Sever Petrovici-Popescu, Nora Stîngu, Ana Petrovici-Popescu și Nada Stîngu, a fost vernisată pe 20 septembrie la Institutul Român de Cultură și Cercetare Umanistică de la Veneția.

Expoziția, intitulată „Celălalt”, este deschisă până pe 2 octombrie.

Punând în discuție legătura dintre Eu ca singularitate artistică și Celălalt ca prezență străină, ori mediu ostil, expoziția invită privitorul să reflecteze asupra rolului pe care îl deține societatea în formarea, modelarea sau chiar anularea particularității sinelui, se arată în prezentare.

Sunt prezentate lucrări de fotografie, pictură, obiect și instalație.

Grupul Altul Nu e Negarea Mea

Grupul Altul Nu e Negarea Mea a luat naștere în anul 2018 și investighează conținutul inepuizabil al complexității ființei umane. Inițiat ca manifest și afirmând o disponibilitate către celălalt artist devine motto și proiect de reflecție având la bază posibilitatea relaționării a patru personalități într-un mod necompetitiv.

Aprecierea și înțelegerea celuilalt artist, identificarea unor probleme sau elemente expresive în comun și acceptarea acestora chiar în prezența unor sisteme de referință uneori complet opuse, a conturat în 2019 specificitatea grupului Altul alcătuit din artiștii: Sever Petrovici-Popescu, Nora Stîngu, Ana Petrovici-Popescu, Nada Stîngu.

Spiritul grupului și modul în care funcționează se opune presiunii individualizării și obligă membrii lui la o apropiere sinceră către celălalt și arta sa.