Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Artă de secol XX vândută la Christie’s pentru mai mult de $400 milioane
a lawn being sprinkled, david hockney, christies

Artă de secol XX vândută la Christie’s pentru mai mult de $400 milioane

Licitația de artă de secol XX de la Christie’s New York a înregistrat un total de 413 milioane de dolari, cu lucrări de Vincent van Gogh și David Hockney cele mai scumpe loturi.

Vânzarea a cuprins 64 de loturi, însă trei au fost retrase chiar înainte, și a fost condusă de un tablou de David Hockney, deținut cândva de celebrul producător de televiziune Norman Lear, care a fost vândut pentru 28,6 milioane de dolari, și de un Vincent van Gogh vândut cu 33,2 milioane de dolari, cu taxe.

Tabloul „A Lawn Being Sprinkled” (1967), peisaj din Los Angeles al lui David Hockney estimat la 25 de milioane de dolari – 35 de milioane de dolari, a fost licitat în premieră și era așteptat să suscite un mai mare interes. Trei părți au făcut oferte și nici pentru „Coin de jardin avec papillons” (1887) al lui van Gogh nu au fost mulți ofertanți.

„Red Poppy” (1928), de Georgia O’Keeffe, cea mai mare dintre picturile cu maci ale artistei americane aflate încă colecție privată, care avea o estimare de 10 milioane de dolari – 15 milioane de dolari, a fost vândut pentru 16,5 milioane de dolari cu taxe.

Și-a găsit cumpărător și tabloul „Femme au chapeau assise” (1971), de Pablo Picasso, care a fost adjudecat contra sumei de 19,9 milioane de dolari cu taxe, față de o estimare de 20-30 de milioane de dolari. Tabloul dinamic a fost pictat când Picasso avea 90 de ani.

Între altele, au mai fost adjudecate lucrări de Frank Stella, André Kertész, Alexander Archipenko și Joseph Cornell.