Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Arta românească în relaţie cu cea franceză, prin tururi ghidate la MNAR
vizual francofonie

Arta românească în relaţie cu cea franceză, prin tururi ghidate la MNAR

Muzeul Național de Artă al României organizează în perioada 10 martie – 20 martie o serie de tururi ghidate gratuite dedicate aniversării a 30 de ani de la aderarea României cu drepturi depline la Organizaţia Internaţională a Francofoniei.

Programul intitulat „Dincolo de cuvinte – Au-delà des mots 2023” își propune să evidențieze caracteristicile artei românești care s-au cristalizat în relație cu arta și cultura franceză. O parte din tururile ghidate vor fi susținute în limba franceză.

Program:

Vineri 10 martie, ora 15:00, Galeria de Artă Românească Modernă, Pictori români moderni și școala franceză, Muzeul Național de Artă al României. Tur ghidat susținut în limba română de Ana Negoiță.

Duminică 12 martie:

Ora 15:00, Galeria de Artă Românească Modernă, Pictori români moderni și școala franceză. Tur ghidat susținut în limba română de Ileana Mitu.

Ora 17:00, Galeria de Artă Românească Modernă, Pictori români moderni și școala franceză. Tur ghidat susținut în limba franceză de Ileana Mitu.

Miercuri 15 martie, orele 15:00, Galeria de Artă Europeană, Sala de artă modernă franceză. Tur ghidat susținut în limba română de Cosmin Ungureanu.

Duminică 19 martie :

Ora 15:00, Galeria de Artă Românească Modernă, Pictori români moderni și școala franceză. Tur ghidat susținut în limba franceză de Ileana Mitu.

Ora 17:00, Galeria de Artă Românească Modernă, Pictori români moderni și școala franceză. Tur ghidat susținut în limba română de Ileana Mitu.

Participarea la tururile ghidate se face în limita a 30 persoane, în ordinea venirii și prin achitarea biletului de acces în galerie la fața locului.