Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Artă şi solidaritate

Artă şi solidaritate

Muzeul de Artă Modernă şi Contemporană din Strasbourg i-a invitat luni, 12 aprilie 2021, pe iubitorii de artă să doneze sânge şi, după o gustare binemeritată, au fost aşteptați cu “brațele deschise” de Niki de Saint Phalle, Gustave Doré, Claude Monet sau Paul Signac, după cum notează Le Figaro. O inițiativă plină de creativitate, dar şi un semnal pentru societatea noastră  care se scufundă în indiferență. Având în vedere restricțiile implementate la nivel european, această acțiune a fost ca o gură de aer proaspăt şi de artă, după o lungă perioadă de claustrare, dar şi un gest de solidaritate într-o vreme în care avem cel mai mult nevoie să fim unii alături de ceilalți.

 

Citiţi integral: https://www.lefigaro.fr/culture/donner-son-sang-le-ticket-d-entree-pour-le-musee-d-art-moderne-de-strasbourg-20210413

Credit foto: Obi Onyeador on Unsplash