Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Artă, sustenabilitate și arhitectură, în expoziții la Arcub de Noaptea Muzeelor
arcub la noaptea muzeelor

Artă, sustenabilitate și arhitectură, în expoziții la Arcub de Noaptea Muzeelor

Trei expoziții care îmbină arta, sustenabilitatea și arhitectura pot fi vizitate de Noaptea Muzeelor, în 18 mai, la Arcub – Hanul Gabroveni.

„Art & Coffee for a Sustainable Future” va fi deschisă în Sala Studio, „Revitalizarea unui spațiu cu personalitate – Cinema Marconi” – în spațiul Info Hub, și „Universul lui Salvador Dalí” – în spațiile Hanului Gabroveni de la demisol, parter și etajul întâi.

În contextul Noaptea Muzeelor, vizitatorii Hanului Gabroveni beneficiază de acces gratuit la expozițiile „Art & Coffee for a Sustainable Future” și „Revitalizarea unui spațiu cu personalitate – Cinema Marconi” și de 50% reducere la achiziționarea biletelor valabile pentru expoziția „Universul lui Salvador Dalí”.

Aceasta din urmă este deschisă la Arcub până la 1 septembrie și a fost vizitată de mai mult de 60.000 de persoane, potrivit organizatorilor. Ea cuprinde sculpturi în bronz și sticlă, litografii, gravuri, ilustrații de carte, miniaturi din aur incrustate cu pietre prețioase, mobilier suprarealist – 170 de opere de artă ce poartă amprenta inconfundabilului artist.

Sala Studio a Hanului Gabroveni găzduiește expoziția-concurs dedicată elevilor de liceu „Art & Coffee for a Sustainable Future”. Cu prilejul acestui proiect, tinerii artiști își exprimă viziunea asupra sustenabilității prin grafică, desen, pictură, fotografie, între altele. Vernisajul expoziției va avea loc în 18 mai, la ora 18:00, iar lucrările vor rămâne expuse până la 24 mai.

Expoziția „Revitalizarea unui spațiu cu personalitate – Cinema Marconi”, deschisă în spațiul Info Hub, cuprinde proiecte ale studenților Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” ce vizează transformarea și revitalizarea clădirii Cinematografului Marconi, evidențiind creativitatea și inovația în arhitectură și design interior. Ea va fi deschisă doar în Noaptea Muzeelor.

Toate cele trei expoziții vor fi deschise publicului în 18 mai 2024, între orele 18:00 și 02:00. Biletele cu preț redus de 50% pentru vizitarea expoziției „Universul lui Salvador Dalí” pot fi cumpărate atât online, de pe entertix.ro și arcub.ro, precum și de la casa de bilete Arcub.