Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  ArtCrawl Bucharest – Tururi ghidate în spații de artă contemporană
artcrawl, curatorial.ro

ArtCrawl Bucharest – Tururi ghidate în spații de artă contemporană

ArtCrawl, proiect dedicat explorării artei contemporane alături de un ghid, inițiat în Cluj-Napoca în 2019, va debuta în București pe 15 octombrie 2022. Platforma poartă numele de ArtCrawl Bucharest și va fi lansată cu un tur ghidat la Atelierele Malmaison.

Alături de un ghid, participanții pot descoperi galerii de artă contemporană, centre culturale și spații de cultură alternative și independente. Spectacole de teatru și performance art pot face parte din tur, se arată într-un comunicat remis Curatorial.ro.

Tururile ArtCrawl se diferențiază de alte inițiative prin faptul că permit explorarea mai multor spații în aceeași zi. Fiecare tur presupune vizitarea a minim trei locuri. Participanții pot descoperi mai mulți artiști, dar și abordările diferite ale celor care coordonează activitatea în spațiile culturale incluse în tur: galerii, ateliere de artiști, centre culturale, spații DIY și artist-run și altele.

Spații și oameni noi, prin tehnici de mediere culturală

Specific unui tur ArtCrawl este faptul că oferă posibilitatea descoperirii artei contemporane prin tehnici de mediere culturală. Ghidul încurajează discuțiile libere și adresează întrebări, iar participanții nu au nevoie de cunoștințe în domeniul artei pentru a lua parte la tur.

Tururile ArtCrawl durează între două și patru ore și sunt disponibile atât pentru bucureștenii care vor să descopere spații noi și să cunoască alte persoane interesate de artă, teatru, dans și meșteșug, dar și pentru cei care vizitează orașul pentru câteva zile. Acestea au loc în limba română sau în engleză, în funcție de cerere.

Primul ArtCrawl din București are loc pe 15 octombrie, între orele 15:00 și 17:00, la Atelierele Malmaison din Calea Plevnei 137C. Participanții vor putea vizita atelierele artiștilor Lea Rasovszky, Livia Fălcaru, Giles Eldridge și galeriile IVAN, Cazul 101 și Sandwich.

Tururile ArtCrawl Bucharest dedicate bucureștenilor au loc în limba română și sunt anunțate pe paginile de Facebook și Instagram. Cei care vizitează orașul București și își doresc să descopere galerii de artă contemporană și alte spații alternative pot rezerva un tur prin intermediul platformei AirBnb Experiences sau pe site-ul proiectului.

Activitatea ArtCrawl are loc în paralel în orașele Cluj-Napoca și București. Tururile ArtCrawl Cluj sunt coordonate de Helga Thies, manager și mediator cultural și fondatoarea ArtCrawl Cluj, în timp ce Elena Dobre, comunicator și pasionat de artă contemporană, organizează tururile ArtCrawl din București.