Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Arte vizuale și tehnologie, la iMapp Bucharest 2023
imapp bucharest 3

Arte vizuale și tehnologie, la iMapp Bucharest 2023

Consursul internațional iMapp Bucharest – Winners League, cel mai mare eveniment de video mapping din lume și cel mai important proiect de new media art din România, va avea loc anul acesta pe 23 septembrie, în Piața Constituției.

Creațiile vor fi găzduide de faţada Palatului Parlamentului.

La a opta ediție organizată de Primăria Municipiului București prin Creart, va putea admira lucrările 3D ale unora dintre cele mai valoroase echipe artistice din lume, câștigătoare ale festivalurilor partenere iMapp Bucharest: Video Mapping Festival Lille (Franța), Genius Loci Weimar Festival (Germania), CosmoLights Projections Mapping (Grecia), Zsolnay Light Festival (Ungaria) și 1Minute Projection Mapping Competition (Japonia).

Tema concursului, „Contrasts”, va fi explorată de artiști, iar juriul format din specialiști internaționali în arte audiovizuale va decide marele câștigător al ediției 2023.

Simbolul analizat și transpus artistic pe fațada de 23.000 de metri pătrați a celei mai mari clădiri administrative din Europa reprezintă însăși existența, care se dezvăluie printr-o succesiune de contraste, invitând publicul să asiste la un ansamblu de opoziții, abordând, ca sursă de inspirație, o gamă largă de contexte contemporane.

Evenimentul va dura 12 ore și va include muzică (DJ set și concerte), activități și instalații, zone de relaxare și street food, programul culminând cu proiecția lucrărilor din concursul internațional iMapp Bucharest – Winners League.