Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Artele focului – Opt artiști, la galeria bucureșteană Senso
artele focului

Artele focului – Opt artiști, la galeria bucureșteană Senso

Opt artiști români expun la galeria bucureșteană Senso, sub titlul „Artele focului”, în ultimele zile ale lunii august.

Expoziția colectivă, deschisă la parterul galeriei, îi reunește pe Dan Băncilă, Liviu Brezeanu, Lucian Butucariu, Dinu Câmpeanu, Daniela Făiniș, Denis Nanciu, Aniela Ovadiuc și Cristian Pentelescu.

„Selecția expozițională mizează pe modalități tradiționale de exprimare artistică: ceramică (Aniela Ovadiuc), porțelan (Daniela Făiniș), sticlă modelată la cald (Lucian Butucariu), sculptură în lemn sau bronz (Dan Băncilă, Liviu Brezeanu, Dinu Câmpeanu și Cristian Pentelescu)”, spune curatorul Ana Daniela Sultana. „Dacă majoritatea artiștilor reuniți în «Artele focului» sunt deja consacrați, nu doar pentru publicul galeriei, ci pentru publicul de artă contemporană în general, avem de-a face și cu o revelație: Denis Nanciu, reprezentant al generației tinere (n. 1999), masterand la UNArte, Departamentul Ceramică – Sticlă – Metal, artist care este prezent în expoziție cu un obiect sculptural realizat din sticlă și metal, al cărui mesaj (fiind vorba de o geantă) poate face trimitere la paradigma consumeristă sau la discursul ecologic”.

Expoziția va fi deschisă în perioada 20 – 31 august 2022.