Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Artista basarabeană Valeria Glibiciuc, la Kulterra
valeria glibiciuc

Artista basarabeană Valeria Glibiciuc, la Kulterra

Artista basarabeană Valeria Glibiciuc va expune o serie de lucrări sub titlul „Re-Flourish” la galeria bucureșteană Kulterra, începând cu 27 aprilie.

Ioana Marinescu, curator și istoric de artă, explică: „Arta contemporană ne-a prezentat realitatea cotidiană: că ne-am îndepărtat de Natură, de exemplele pe care ea ni le oferă și că viața noastră se întâmplă în spații artificiale și solitare. Valeria Glibiciuc înțelege complexitatea situației, dar nu se ferește să facă o revenire la origini și să reexamineze cu toată seriozitatea ce înseamnă frumusețea și puritatea Naturii pentru perioada în care trăim. Pentru ea, totul în jur este frumusețe, ca o energie constantă pe care noi ceilalți nu reușim să o simțim și să o vedem decât uneori. O parte din puterea ei este ușurința cu care reușește să transpună aceste teme în spațiul pictural. Grădina plină de flori devine o metaforă vizuală, care subliniază bogăția imaginarului ei. O multitudine de forme și personaje, inspirate din frumusețea cu care Valeria alege să vadă lumea din jurul ei”.

„Valeria Glibiciuc și-a dorit să vorbească în limbajul florilor. Să vadă energia și viața care ne înconjoară, într-o manieră pozitivă. Lucrările ei emană o energie pozitivă și sunt produsul unui inventar bogat de forme, personaje și culori. Artista a realizat că misiunea noastră în viață este înflorim în orice situație, iar expoziția ei ne reamintește acest lucru”, adaugă curatoarea.

Valeria Glibiciuc (n.2002), fiică de pictor, este o artistă formată în Republica Moldova, absolventă în 2021 a Colegiului de Artă „Alexandru Plămădeală”. Expoziția „Re-Flourish” va fi deschisă până pe 4 iunie.