Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Artista germană Rebekka Stuhlemer expune la București
rebekka stuhlemer, suprainfinit

Artista germană Rebekka Stuhlemer expune la București

Artista germană Rebekka Stuhlemer expune, începând cu 8 septembrie, la galeria bucureșteană Suprainfinit.

Sub titlul „holding a shell, walking a line”, Rebekka Stuhlemer prezintă o intervenție artistică de mari dimensiuni pe fațada blocului galeriei, în cartierul Mântuleasa, cât și o instalație cu picturi textile în spațiul acesteia.

Expoziția, care va fi deschisă până pe 8 octombrie, cuprinde compozițiile picturale. „Corporalitatea membranoasă a picturilor rămâne într-o tensiune nerezolvată cu mediul său, modelându-i continuu forma. Lucrările ei pun la îndoială conceptul cartezian occidental al individului, totodată transformând spațiile publice, cum ar fi parcările, sălile de bibliotecă și fațadele clădirilor”, se arată în prezentarea expoziției.

Cine este Rebekka Stuhlemer

Rebekka Ana Aimee Stuhlemer (n. 1995 Berlin) trăiește și lucrează la Berlin și Dusseldorf. A studiat arte plastice la Universitatea de Arte din Brunswick și la Kunstakademie Dusseldorf. Printre expozițiile la care a prezentat lucrări se numără „Sensing the City” (2022), Biblioteca de Marvila, Lisabona; „In Search of Overwhelming Banality” (2022), Atena, Grecia; „Sestiere di Venezia” (2021), intervenție publică la Veneția; „Bijenale Mladih” (2021), Bienala Tinerilor din Belgrad, Serbia; „Out of Shape” (2021), Karlsruhe, Germania; „Tangente” (2021), expoziție duo cu Naomi Shintani Deibel.