Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Artista letonă Lidija Zaneripa, la Celula de Artă
etc, celula de arta

Artista letonă Lidija Zaneripa, la Celula de Artă

Proiectul video „Etc.” al artistei letone Lidija Zaneripa, ce constă în realizarea unei coregrafii pentru execuția solo a unui excavator și aduce la un loc acțiuni inutile realizate de excavatoare, combinate în compoziții video obligatorii, va fi expus la Celula de Artă din București în perioada 11 – 20 iunie.

„Sarcina unui excavator este de a efectua o etapă astfel încât să fie inclusă secvenţial într-o anumită compoziție și de a efectua o acțiune, cum ar fi săparea unei gropi. Și cu această groapă, ea poate evoca o emoție în privitor, chiar și o experiență fizică. Sarcina dansatorului este de a executa pași ca parte a unei anumite compoziții și de a exprima o emoție prin mișcarea corpului.

Prin studierea excavatoarelor și a dinamicii mișcărilor lor, coregrafia a fost creată și este executată de excavatoare, care execută mișcări necorespunzătoare – fără a termina treaba”, este explicat proiectul.

Lidija Zaneripa este o artistă multimedia din Letonia, care lucrează cu videoclipuri, imagini, sunet experimental și instalație.