Artista română Larisa Crunțeanu expune la Veneția
Artista română Larisa Crunțeanu expune în spațiul 10 & zero uno din Veneția o serie de lucrări realizate în tehnică mixtă.
Expoziția cu titlul „An Agent, A Foundling” va fi vernisată pe 10 noiembrie, la ora 18:30.
Solo show-ul „An Agent, A Foundling” explorează conceptul de identitate pornind de la mecanismul creării unui personaj, explică Cristina Stoenescu în textul ei curatorial.
„Larisa Crunțeanu lucrează de obicei cu tehnici mixte, de la artă textilă, la video sau performance, urmărind modul în care realitatea există în mai multe nuanțe și versiuni, evadând dintr-o logică axiomatică de experiențe liniare. Cu cât mediul digital devine din ce în ce mai prezent în viețile noastre de zi cu zi, cu atât devine mai evidentă această fracturare a lumii din jurul nostru. Urmărind acest fir, Larisa Crunțeanu se întreabă dacă nu cumva noi și cei din jurul nostru am trăit în tot acest timp într-un univers virtual, construit din ficțiuni subiective, și cum s-au format acestea?”.
Scurtă biografie Larisa Crunțeanu
Larisa Crunțeanu a studiat Jurnalism și Fotografie și Imagine Dinamică, iar în 2021 și-a susținut lucrarea de doctorat la Universitatea de Artă din București.
Artista lucrează cu video și performance, la intersecţia dintre cercetare și explorare, adeseori în cadrul unor proiecte colaborative, creând contexte pentru dezvoltarea unor noi practici artistice.
Lucrările ei au făcut parte din expoziţii importante precum expoziția sa personală „Do It By Heart”, la Muzeul Naţional de Artă Contemporană, expoziții de grup și personale la Muzeul Național de Artă Contemporană, Biennale Matter of Art Prague, Kunsthalle Osnabrück, la SAVVY Contemporary Berlin, Zacheta Project Room Varșovia, RKI Berlin, Museu de Arte Brasieira – MAB FAAP, São Paulo.
Începând cu 2022, Larisa Crunțeanu este noul director al festivalului One World Romania și aduce o perspectivă din zona artei contemporane care întregește demersul ce a consacrat evenimentul de mai bine de un deceniu.
Expoziția, deschisă până pe 22 decembrie, face parte din proiectul „AAAF” realizat de Copia Originală în parteneriat cu Galeria Anca Poterașu și Dispozitiv Books din București, și cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național.