Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Artista Sabina Elena Dragomir expune la Muzeul de Artă Brașov
horizon free sabina elena dragomir

Artista Sabina Elena Dragomir expune la Muzeul de Artă Brașov

Expoziția „Horizon Free” a artistei Sabina Elena Dragomir va putea fi vizitată între 18 august și 24 septembrie la Muzeul de Artă Brașov.

Curatoriată de Walter Bonomi, Natalie Zangari și Andreea Pocol, „Horizon Free” prezintă conceptul de frontieră, de spațiu personal sau „casă”, în relație cu principiul de nomadism. Lucrările artistei sunt un fel de oglinzi ce reflectă o memorie colectivă și stereotipuri diverse.

Vernisajul este programat pentru 18 august, de la ora 18:00, iar expoziția va putea fi vizitată, până la finalul lui septembrie, de marți până duminică, între orele 10:00 și 18:00.

Despre Sabina Elena Dragomir

Sabina Elena Dragomir s-a născut în 1992 la Brașov, unde a urmat Liceul Vocațional de Arte Plastice „Hans Mattis-Teutsch”. Și-a continuat studiile la Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca, primind titlul de doctor în arte vizuale cu Magna Cum Laude. De-a lungul procesului de formare, artista a participat la numeroase expoziții naționale și internaționale (Roma, Atena, Madrid, Lisabona, Budapesta). A câștigat diferite burse și premii, printre care se remarcă „Bursa Tinere Talente” oferită de Fundația Regală Margareta a României (2015, 2016). Ulterior a devenit mentor pentru tinerii bursieri care accesează bursele Fundației.

În prezent, trăiește și își desfășoară activitatea profesională în orașul italian Brescia și colaborează cu mai multe galerii de artă contemporană și instituții culturale.