Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Artiști din întreaga lume, la a treia ediție „Share, Tag or Dye”
share tag or dye again @dtimage 1

Artiști din întreaga lume, la a treia ediție „Share, Tag or Dye”

Artiști din întreaga lume sunt așteptați să se înscrie pentru a treia ediție „Share, Tag or Dye”, proiect inițiat și coordonat de Asociația Fotografică Allkimik, în parteneriat cu Asociația Culturală Marginal. Această inițiativă oferă artiștilor ocazia de a-și împărtăși creațiile și de a se implica într-o experiență colectivă de artă.

Sunt colectate imagini prin care artiștii își promovează munca pe rețelele de socializare, care vor fi incluse integral, fără selecție, într-o instalație ce va putea fi văzută, în această a treia iterație a proiectului, atât la evenimente de profil precum Inactinique Paris și Experimental Photo Festival 2024 în Barcelona, dar și la festivalurile Sepsi Tabakó din Sfântu Gheorghe și Photo Trends din 2 Mai.
Ediția se va încheia cu o expoziție în luna septembrie, în București.

Apelul pentru înscrieri va fi activ până la 26 martie, iar participarea este gratuită. Cei care doresc să se înscrie sunt rugați să trimită un link al unei postări de social media în care și-au promovat recent lucrarea și să completeze formularul de înscriere.

Inițiat în 2022, „Share, Tag or Dye” a pornit cu două mize – democratizarea proceselor de selecție pentru artiști din cadrul open call-urilor în care nu întotdeauna calitatea lucrărilor înscrise primează și re-echilibrarea raportului dintre timpul petrecut de artiști în procesul de creație și timpul alocat pentru promovarea muncii lor în social media.

În ultimii doi ani, mai mult de 500 de fotografii ale lucrărilor postate de artiști în social media au fost incluse, în ordinea înscrierilor, într-o instalație colectivă, singurul criteriu de selecție fiind respectarea perioadei de înscriere. În plus, linkurile către postări au fost convertite într-o instalație fotografică realizată printr-o tehnică de fotografie analog, cianotipia, materializându-se astfel într-un feed de social media real, care a putut fi explorat doar de vizitatorii expozițiilor.