Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Artiști emergenți, despre lumea în accelerare la Zina Gallery din Cluj-Napoca
crash, zina gallery

Artiști emergenți, despre lumea în accelerare la Zina Gallery din Cluj-Napoca

Cinci artiști emergenți expun la Zina Gallery din Cluj-Napoca până pe 25 iunie sub titlul „Crash”.

Expoziția cu lucrări semnate Giulia Crețulescu, George Crîngașu, Thea Lazăr, Ioana Sisea și Ștefan Tănase este curatoriată de Flaviu Rogojan.

El explică: „pentru Ballard – personajul principal din romanul „Crash” (1973) al lui J.G. Ballard și adaptarea cinematografică realizată de David Cronenberg -, un accident de mașină este evenimentul declanșator pentru a descoperi și pătrunde într-o lume nouă în care corpul nu mai poate obține plăcere decât atunci când este învelit de caroseria automobilului, o lume în care accidentele deschid noi forme și orificii și în care statutul erotic al mașinii devine o reflecție asupra relației secolului al XX-lea cu tehnologia”.

Acum, automobilele își păstrează încă puterea în modelarea societății și a dezvoltării urbane, iar impactul tehnologiei în schimbarea corpului este tot mai puternic.

În galerie, lucrările recente a cinci artiști emergenți oferă perspective asupra unei lumi în accelerare și a efectelor sale viscerale, spune curatorul. De la relațiile de putere care se răsucesc în metal lucios și cauciuc strălucitor, până la organe de mașini delicat disecate, motoarele puternice pot fi turate pentru a pune la îndoială status quo-ul politic.

Credit foto: Zina Gallery