Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Artiști maghiari contemporani, în festivalul Ars Hungarica de la Sibiu
ars hungarica

Artiști maghiari contemporani, în festivalul Ars Hungarica de la Sibiu

Expoziții de artă plastică și fotografie, concerte, prezentări de carte și proiecții de film sunt incluse în programul celei de-a 18-a ediții a festivalului Ars Hungrica de la Sibiu.

Ediția din acest an va avea loc între 10 și 19 noiembrie. Scopul festivalului este de a contribui la consolidarea socială și culturală a comunității maghiare din regiune, de a prezenta bijuterii culturale maghiare și de a forma o punte de legătură între oameni și instituții.

Evenimentele vor debuta pe 10 noiembrie, la ora 12:00, cu vernisajul expoziției „Artiști maghiari din colecția de artă contemporană a Muzeului Național Brukenthal”. Vor fi expuse mai mult de 70 de opere de artă, printre care lucrări de Incze Ferenc, Borsos Miklós, Bodor Mária, Nagy Imre, Kós András, Gyenge Imre, Ștefan Orth și Róbert Strebeli.

Gala de deschidere va avea loc în Sala Thalia, la ora 19:00, și va cuprinde un concert susținut de formația Attacca World Music & Balogh Kálmán din Ungaria, intitulat ”BIHAR”.

Programul cuprinde expozițiile „Szegedi Alice Torella – Babies”, Tükörterem, vernisată pe 11 noiembrie, „Pădureț Mónika”, la Galeria Bisericii Reformate, și „Nagy Botond – Oglinda sufletului”, în Turnul Sfatului, pe 12 noiembrie, iar pe 13 noiembrie va fi deschis „XXIII. Salonul Internațional de Fotografie”, cu imagini premiate în 2023 ale Asociației Mondiale a Fotografilor Maghiari, în Sala de Expoziții a Primăriei.

Accesul la toate evenimentele din festival este liber.