Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Artiștii Dalina Bădescu, Dragoș Zipfl și Pompiliu Buleu și istoricul de artă Pavel Șușară, la MNLR
povesti nemuritoare

Artiștii Dalina Bădescu, Dragoș Zipfl și Pompiliu Buleu și istoricul de artă Pavel Șușară, la MNLR

Lucrări de pictură și grafică realizate de Dalina Bădescu, Dragoș Zipfl și Pompiliu Buleu și cartea „Povestea povestitorilor” semnată de Pavel Șușară, o replică la „Povestea poveștilor” a lui Ion Creangă, vor fi prezentate sub numele „Povești nemuritoare” la sediul din Calea Griviței al Muzeului Național al Literaturii Române.

Primul volum al cărții bibliofile are aproximativ 300 de pagini și este lansat acum. „E o replică la «Povestea povestirilor» a lui Ion Creangă. A mai făcut în trecut ceva Mircea Nedelciu, dar aceasta este abordarea mea. Va fi prezentat acum primul capitol și ilustrațiile, care au fost create de Dalina Bădescu”, a explicat istoricul și criticul de artă Pavel Șușară pentru curatorial.ro.

Într-un mesaj publicat pe rețelele de socializare, Bădescu a transmis: „Pictura nu mai spune povești de multă vreme, deoarece își ocupă tot timpul cu spaimele, cu coșmarurile, cu frustrările și cu uto/distopiile istoriei mici care, în mod paradoxal, reușesc să nu mai spună nimic”.

„Noi, subsemnaţii Dalina Bădescu, Dragoș Zipfl și Pompiliu Buleu, redescoperim lumea pierdută a personajelor, a compozițiilor cu multe evenimente și a narației ca miză plastică”.

Expoziția „Povești nemuritoare” va fi deschisă la MNLR în perioada 7 – 30 aprilie.