Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Artiştii Michele Bressan şi Ștefan Constantinescu – printre cei aflaţi în rezidenţă artistică, în Liteni, Suceava
ferma de artă

Artiştii Michele Bressan şi Ștefan Constantinescu – printre cei aflaţi în rezidenţă artistică, în Liteni, Suceava

Ferma de Artă, rezidenţa artistică din cadrul programului cultural multianual Fabrica de Sens, este deschisă, între 8 şi 21 iulie, în Liteni, Suceava, în spaţiul în care creează soţii Marian şi Victoria Zidaru.

Soții Zidaru au rolul de gazde și mentori pentru artiștii invitați, care sunt, anul acesta: Michele Bressan – fotografie, Ștefan Constantinescu – pictură, Regina Ionescu – sound art, Sebastian Moldovan – artă video & instalații, Andreea Novac – dans & coregrafie.

Final de rezidenţă cu o expoziţie

La finalul rezidenței va avea loc o expoziție cu produsul artistic rezultat din colaborarea celor cinci artiști, în spațiul expozițional „La Triunghi”, de la Liteni, expoziţie care poate fi admirată între 22 iulie şi 4 august.

Lucrarea va fi expusă pentru a doua dată la Constanța, în 2023, pe durata Festivalului Fabrica de Sens.

Ferma de Artă este o rezidență artistică interdisciplinară de două săptămâni, în care participă cinci artiști din zone de activitate convergente.

Pe parcursul rezidenței, artiștii vor avea ocazia să discute și să colaboreze, lucrând în mediul cultural neconvențional al Fermei de Artă, în care arta tradițională și cea contemporană se află într-o relație de hibridizare reciprocă, sub îndrumarea artiștilor Marian și Victoria Zidaru. Aceștia vor susține zilnic colocvii pornind de la cadrul tradițional, antropologic și artistic al zonei. Vor prezenta tehnici de ceramică și sculptură specifice locului, flora din zonă și efectele ei terapeutice.

Cu o tradiție în crearea de tabere de vară interdisciplinare în care s-au întâlnit artiști, arhitecți, scriitori și muzicieni, Ferma de Artă aduce cadrul și atmosfera ideale pentru un permanent brainstorming interdisciplinar, spun organizatorii.

Credit foto: Facebook/Ferma de Artă