Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Artistul francez Raf Reyes expune creații multidisciplinare la Palatul Ghica Victoria
expozitie revival

Artistul francez Raf Reyes expune creații multidisciplinare la Palatul Ghica Victoria

Artistul francez de origine română Raf Reyes va expune o serie de creații multidisciplinare la Palatul Ghica Victoria din București în perioada 9 – 17 iunie.

Raf Reyes, artist și designer multidisciplinar în vârstă de 23 de ani, lucrează la granița dintre pop art, suprarealist și baroc. Este reprezentat de galeria Darmo din Franța, care acum își prezintă pentru prima dată un artist în România.

Expoziția cu titlul „Revival” este, potrivit organizatorilor, un ecou al uneia dintre cele mai importante revoluții artistice: Renașterea.

„În calitate de fotograf pasionat, dar și de designer, Raf Reyes navighează cu finețe între diferitele medii de exprimare: amestecă vechiul cu noul, explorând relația fundamentală dintre creator și creația sa. Lucrările lui își propun să reprezinte o lume în care toate opusele sunt armonios posibile. Tăieturi de presă, colaje, fotografii, picturi și citate sunt toate elemente caracteristice compozițiilor sale digitale. Lucrările sale sunt cumulative, sporadice, poetice și explorează tendințele emergente în arta digitală. Lucrările sale sunt pline de referințe la micile madeleines ale lui Proust, menite să declanșeze tropisme și reminiscențe în rândul privitorului. «Manipulările fotografice» rezultate se află la granița dintre pop art, suprarealism și baroc”, explică Marius Jacob-Gismondi, unul dintre fondatorii galeriei Darmo, curatorul expoziției.

Cine este Raf Reyes

Raf Reyes a expus la galeria Darmo în 2018 cu titlul „Metamorfoze”, iar succesul expoziției i-a permis lui Raf Reyes să se alăture prestigiosului Royal College of Art din Londra în 2019.

A creat, în 2020, Veryrare.co – brand de prêt-à-porter care stabilește o legătură între lumea modei contemporane și cea a artei muzeale antice

Galeria Darmo a fost inaugurată în 2018 de francezii Alexis de Bernede și Marius Jacob-Gismondi. Dedicată creșterii talentelor noi, Darmo promovează deliberat un număr limitat de artiști – adesea apropiați de generația fondatorilor- care îi impresionează și pentru care sunt dornici să își pună în valoare talentul.

Cei doi fondatori își doresc să consilieze și să sprijine artiștii contemporani, dar și să pună în valoare perioade sau tehnici puțin cunoscute ale maeștrilor moderni, oferind expoziții personalizate în locuri emblematice și adesea neașteptate, atât în Franța, cât și în străinătate. Pe lângă activitatea lor de colecționari-vânzători, ei au încheiat parteneriate solide și au ajutat Gucci să achiziționeze piese pentru colecția companiei; au colaborat cu creatorul de modă Giambattista Valli și au fost incluși în lista Forbes 30 Under 30.

Expoziția de la București poate fi vizitată în perioada 9-17 iunie 2022, între orele 11:00 și 19:00.