Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Artistul sirian Ammar Alnahhas expune la Muzeul de Artă Cluj-Napoca
ammar alnahhas

Artistul sirian Ammar Alnahhas expune la Muzeul de Artă Cluj-Napoca

Artistul sirian Ammar Alnahhas expune la Muzeul de Artă Cluj-Napoca, în perioada 17 ianuarie – 4 februarie, o serie de picturi sub titlul „Viața”.

Ammar Alnahhas este absolvent al Facultății de Arte Plastice a Universității din Damasc (2001). La scurt timp după încheierea studiilor, s-a stabilit în România, în 2006, obținând, 13 ani mai târziu, cetățenia română. Arta lui reflectă într-un mod unic această dualitate a spiritului său, sursele de inspirație se compun atât din experiențele din țara natală, cât și din cele trăite în România.

De-a lungul ultimilor ani, lucrările artistului au fost incluse în numeroase expoziții de grup și expoziții personale, atât în țară, cât și peste hotare, de la Roman până la Damasc, din București până în Kuwait City. Este membru în mai multe organizații profesionale, dintre care Asociația de Arte Plastice din Siria (din 2003) și Uniunea Artiștilor Plastici din România (din 2021). Printre distincțiile primite în decursul carierei se numără premii pentru pictură – Premiul Salonului Vechiului Damasc, 2006 – și pentru sculptură – Premiul Expoziției „Femei Orientale”, 2004 –, cea mai recentă fiind Premiul I la prima ediție a Bienalei Națională de Artă a Orașului Regal Curtea de Argeș, în 2023.

Vernisajul expoziției va avea loc miercuri, 17 ianuarie 2024, de la ora 17:30, în prezența artistului și a invitaților săi, prof. univ. dr. Dorel Găină și Demostene Șofron, jurnalist.