Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Așezămintele Ion I.C. Brătianu, redeschise în luna mai
asezamintele bratianu

Așezămintele Ion I.C. Brătianu, redeschise în luna mai

Așezămintele Ion I.C. Brătianu vor fi redeschise publicului în perioada 14 – 22 mai, când ansamblul va deveni Design House. În fiecare zi, spațiul va fi reconfigurat și va găzdui o altă expoziție a unui creator român din zona designului de produs, a designului grafic sau a designului vestimentar.

Proiectul este conceput ca parte a Romanian Design Week 10, amplu festival multidisciplinar dedicat industriilor creative, cu sprijinul OAR București și al Bibliotecii Naționale a României și în parteneriat cu ExpoArte.

Intervenții speciale în traseul expozițional

Considerat unul dintre cele mai apreciate exemple de arhitectură neoromânească din București, ansamblul va găzdui pe parcursul celor nouă zile de Design House întâlniri între vizitatori și designerii care vor fi prezenți în ziua dedicată expoziției lor.

În camerele expoziționale de la parter vor fi găzduite zilnic expoziții capsulă de design de produs, design vestimentar, design grafic.

Pe lângă acestea, vizitatorii se vor putea familiariza cu istoria casei de patrimoniu și a familiei Brătianu, precum și cu istoria zonei din jurul Bulevardului Dacia, prin intervenții speciale pe parcursul traseului expozițional.

Programul cuprinde tururi ghidate al căror scop este de a explora la pas zona Calea Victoriei – Bulevardul Dacia și străzi adiacente, un traseu care se va încheia la Așezămintele Ion I.C. Brătianu, pentru a puncta istoria casei, a cărei construcție a început în urmă cu un secol, și a Brătienilor. Tururile vor avea loc în weekend-urile 14 – 15 și 21 – 22 mai.

Acțiunea de redeschidere a casei implică participarea mai multor profesioniști locali. Printre contributori se numără echipa Attila Kim Architects, echipa ARCEN și designerul Dilmana Yordanova.

Cea de-a zecea ediție a Romanian Design Week va avea loc în perioada 13 – 22 mai, la București.