Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
A zecea ediție Romanian Design Week, în mai la București

A zecea ediție Romanian Design Week, în mai la București

Cea de-a zecea ediție a Romanian Design Week, eveniment ce contribuie la creșterea domeniului și a comunității profesionale de designeri și arhitecți, va avea loc la Bucureștii în perioada 13 – 23 mai.

Ediția din 2022 va fi organizată în format hibrid.

Sub tema #forward, festivalul va reuni în programul său online și offline de anul acesta organizații, designeri, inițiative și evenimente care împreună vor aduce în prim plan importanța și contribuția pe care industriile creative le au în proiectarea unui viitor ce privește cu respect criteriile sustenabilității, incluziunii și care ține pasul cu evoluția tehnologiei.

În plus, transmit organizatorii, tema reflectă și deschiderea unui nou capitol în ceea ce privește misiunea Romanian Design Week – încurajarea consumului produselor și serviciilor generate de disciplinele designului și arhitecturii.

Spațiul central al festivalului va fi Combinatul Fondului Plastic, adresă ce reunește o comunitate artistică valoroasă și efervescentă și care va găzdui expoziții, evenimente, conferințe, workshop-uri și un spațiu outdoor creat special pentru vizitatorii RDW, care se vor putea bucura de o vacanță cu tematică design, în oraș, timp de zece zile.

Cu ocazia aniversării, RDW, printr-un parteneriat cu Ordinul Arhitecților București, va propune și un program special ce va fi găzduit de ansamblul de patrimoniu Așezămintele I.C. Brătianu.

Pentru al treilea an consecutiv, o serie de expoziții internaționale de design vor fi prezentate în programul Design Flags, pentru a încuraja dialogul dintre piața românească de profil și cea internațională, festivalul dorind să contribuie la dezvoltarea industriilor creative locale în context global.

Romanian Design Week va sărbători comunitățile creative și hub-urile locale prin programul Design GO, format al festivalului ce propune numeroase evenimente satelit și trasee speciale de design prin București, dar și în Cartierul Creativ.

Romanian Design Week este cel mai important festival multidisciplinar din România, o radiografie a stadiului actual de dezvoltare a designului și a industriilor creative locale: arhitectură, urbanism, design de interior, design grafic, ilustrație, design vestimentar, design de obiect și a altor inițiative ori proiecte care folosesc creativitatea ca principală resursă de dezvoltare.