Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Autorităţile oraşului britanic Chester au creat un tur al mini-lucrărilor de artă stradală

Autorităţile oraşului britanic Chester au creat un tur al mini-lucrărilor de artă stradală

Proiectul „Chester Designed by Nature” al oraşului britanic Chester include un tur al lucrărilor de artă stradală din acest loc, majoritatea fiind picturi pe cutiile British Telecom.

În acest demers au fost cooptaţi opt artişti, care au pictat 10 asemenea cutii care altfel aveau un scop pur utilitar, arată chesterstandard.co.uk. Între ei s-a aflat Mark Wigan, recunoscut pentru expoziții deschise la New York, Madrid și Londra, considerat pienier al artei stradale.

„Pentru noi a fost important să implicăm artişti locali, în primul rând pentru că doream să investim în comunitate, dar şi pentru că aceşti creatori au o relaţie cu oraşul şi astfel operele lor se vor conecta mai uşor cu publicul”, a afirmat Carl Critchlow, responsabil de proiect.

Campania care are ca scop crearea unui spaţiu prietenos şi deschis artelor include şi instalaţii de dimensiuni mari, care pot fi admirate de vizitatori.

Harta micilor opere urbane poate fi accesată online de cei care vor să se bucure de spiritul artistic din comunitate.

Credit foto: chesterstandard.co.uk