Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Bienala Art Encounters 2023, la Timișoara și București – Mai mult de 60 de artiști, lucrări nou-comisionate
bienala art encounters 2023

Bienala Art Encounters 2023, la Timișoara și București – Mai mult de 60 de artiști, lucrări nou-comisionate

Cea de-a cincea ediție a bienalei de artă contemporană Art Encounters va avea loc anul acesta, în perioada 19 mai – 16 iulie, la Timișoara, cu o extensie artistică la Muzeul Național de Artă Contemporană din București.

Intitulată „My Rhino is Not a Myth. art science fictions” și curatoriată de Adrian Notz împreună cu un colectiv de tineri curatori, ediția din acest an va aduce laolaltă 63 de artiști din 21 țări, dar și 11 lucrări nou-comisionate, special concepute pentru acest eveniment.

O premieră pe care o propune Bienala Art Encounters 2023 este o extensie artistică la Muzeul Național de Artă Contemporană din București, prin instalația „Black Cloud” a artistului mexican Carlos Amorales.

Aceasta va face parte din noul sezon expozițional al Muzeului Național de Artă Contemporană, ce va fi deschis începând cu 25 mai și până în luna septembrie.

La Timișoara, evenimentele din cadrul bienalei vor avea loc în diverse puncte ale orașului.

Bienala Art Encounters va explora, din unghiuri diferite, manifestări culturale multidisciplinare supuse schimbărilor cotidiene ale realității, ale fluctuațiilor climatice, ale transformărilor sociale, ale intruziunii geo-politice, ale digitalizării etc. Ediția își propune să sprijine artiștii români și regionali, să comisioneze opere de artă românești, să implice un public larg într-un dialog care să includă cele mai importante subiecte ale societății actuale și să creeze o platformă dinamică de schimb cultural între scena artistică din România și cea internațională.

Bienala Art Encounters 2023 este evenimentul-fanion al Fundației Art Encounters și este finanțată de Primăria Municipiului Timișoara prin Centrul de Proiecte. Mai multe detalii vor fi anunțate de organizatori săptămâna viitoare.