Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Bienala de la Liverpool 2025 va reflecta asupra vieții cetățenilor
bienala liverpool 2021

Bienala de la Liverpool 2025 va reflecta asupra vieții cetățenilor

Bienala de la Liverpool, cel mai important eveniment de artă contemporană din Marea Britanie, a ales-o pe Marie-Anne McQuay drept curator pentru cea de-a treisprezecea ediție, care va avea loc în perioada iunie – septembrie 2025.

McQuay îi succede lui Khanyisile Mbongwa, sociolog stabilit la Cape Town care a condus ediția din 2023 cu tema „The Sacred Return of Lost Things”. Aici, artiștii au abordat legăturile coloniale ale orașului Liverpool.

Într-un comunicat, Marie-Anne McQuay a transmis că se angajează în „a reflecta asupra vieții civice” ca parte a planului curatorial pentru expoziție, care nu a fost încă dezvăluit oficial.

Pe lângă alegerea lui McQuay pentru acest rol, organizatorii au în vedere „regândirea relațiilor în schimbare ale orașului cu restul lumii”.

Marie-Annes McQuay, în prezent director de proiecte la agenția britanică Arts & Heritage, are o experiență de zece ani în organizarea de expoziții pentru artiști contemporani. De-a lungul anilor, a gestionat expoziții cu artiști precum Adham Faramawy, Jade Montserrat, Larissa Sansour și Rosa-Johan Uddoh. În 2019, a fost curator invitat la Pavilionul galez, la cea de-a 58-a ediție a Bienalei de la Veneția, și a fost curator la Spike Island din Bristol, între 2007 și 2013, colaborând cu artiști ca Haroon Mirza, Elizabeth Price, Laure Prouvost și Sonia Boyce.