Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Bienala Internațională de Arte Grafice „Constantin Brâncuși”
bienala de arte grafice cb

Bienala Internațională de Arte Grafice „Constantin Brâncuși”

Bienala Internațională de Arte Grafice „Constantin Brâncuși” 2022, structurată în două etape, va fi finisată pe 30 septembrie la Muzeul Național „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu.

Bienala a debutat pe 11 august cu vernisajul a mai mult de 60 de lucrări semnate de artiști din 40 de țări, apoi a avut loc selecția lucrărilor trimise de artiștii români.

Juriul, al cărui președinte a fost Ovidiu Ionescu, artist plastic, conferențiar universitar la Universitatea de Arte din București, a selectat peste 80 de lucrări care vor putea fi văzute în cadrul unui eveniment pe 30 septembrie, la ora 18:00, când are loc și închiderea bienalei. Seara se va încheia cu un recital de muzică medievală susținut de trupa Nomen est Omen, un proiect coordonat de criticul de artă Mihai Plămădeală.

Totodată, au fost tipărite șase tipuri de cărți poștale având pe avers lucrări premiate în cadrul bienalei.

Ulterior va fi editat catalogul expoziției însoțit de texte critice semnate de Răzvan Theodorescu – vicepreședinte al Academiei Române, președinte de onoare al bienalei, și de Mihai Plămădeală – doctor în arte vizuale și unul dintre cei mai importanți critici de artă din România.