Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Bijijoo, vedetă pe platforma TikTok, la prima expoziție solo
bijijoo disguise 2023 oil acrylic pastel on canvas

Bijijoo, vedetă pe platforma TikTok, la prima expoziție solo

Michael Todd Horne – cunoscut sub numele de Bijijoo, vedetă pe platforma TikTok – își va inaugura săptămâna viitoare prima expoziție solo la Saatchi Yates din Londra.

Bijijoo (n. 1975, SUA) va prezenta lucrări noi, care vor aprofunda lumea sa personală de monștri și personaje care i-au adus un număr mare de urmăritori de când s-a alăturat platformei, în martie 2021. În prezent, contul lui de TikTok are mai mult de 110.000 de urmăritori și 1,8 milioane de like-uri.

O serie de tablouri de mari dimensiuni, asemănătoare unei grădini zoologice, arată monștrii amorfi, plini de culoare. Picturile lui Bijijoo sunt rezultatul unor experimente bazate pe proces cu medii de pictură și desen automat, folosind tehnici tradiționale și digitale.

El construiește straturi de tehnică mixtă pentru a amplifica jocul de lumină, culoare și textură.

bijijoo play 2022 oil acrylic on canvas

Bijijoo, „Play” (2022), ulei acrilic pe pânză

În practica sa, Bijijoo aduce o contribuție inovatoare la domeniile artistice ale figurației, abstracției și digitalului, împletind pasiunea sa de o viață pentru pictură și desen cu studiile sale tehnice în matematică, fizică, informatică și chimie, care au culminat cu un doctorat în biofizică în 2008. Cu toate acestea, la baza operei lui se află inspirația din imaginația fiicei sale și din dragostea pentru monștri.

Prin intermediul unor cadre meticuloase, filmări pas cu pas ale proceselor sale de pictură, videoclipurile TikTok ale lui Bijijoo transmit fizicalitatea muncii sale, însoțite de editare de sunet și de muzică electronică compusă de el însuși.

Expoziția de la Londra va fi deschisă între 16 martie și 28 mai 2023.