Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Brâncuși la Timișoara, Dalí și Art Safari la București, program special de Ziua Culturii Naționale
brancusi, mnart

Brâncuși la Timișoara, Dalí și Art Safari la București, program special de Ziua Culturii Naționale

Trei importante expoziții din țară – „Brâncuși: surse românești și perspective universale”, „Universul lui Salvador Dalí” și Art Safari Stars Edition – au program special în 15 ianuarie, de Ziua Culturii Naționale.

„Brâncuși: surse românești și perspective universale” de la Muzeul Național de Artă din Timișoara va fi deschisă special, în afara programului de funcționare, pentru Ziua Culturii Naționale.

Luna trecută, pentru a marca 34 de ani de la Revoluție, muzeul a permis accesul în expoziție timp de 24 de ore.  Acum, pentru 15 ianuarie, sunt pregătite 1.500 de bilete cu titlu gratuit, accesul fiind posibil în baza unei rezervări online, pe entertix.ro. O persoană nu poate rezerva mai mult de două bilete. Expoziția va fi deschisă între orele 10:00 și 18:00.

Organizată de Muzeul Național de Artă din Timișoara, Fundația Art Encounters și Institutul Francez din România, finanțată de Consiliul Județean Timiș, expoziția mai poate fi vizitată la MNArT până la 28 ianuarie 2024.
De la deschiderea ei, pe 30 septembrie 2023, și până acum, au fost rezervate mai mult de 121.000 de bilete pentru „Brâncuși: surse românești și perspective universale”.

Universul lui Salvador Dalí și Art Safari

„Universul lui Salvador Dalí”, expoziție deschisă la Arcub Gabroveni, va putea fi vizitată de Ziua Culturii Naționale până la miezul nopții.

Expoziția văzută până în prezent de mai mult de 10.000 de persoane a fost vernisată pe 13 decembrie și reunește 170 de lucrări autentice Salvador Dalí, iar pe 15 ianuarie va putea fi vizitată în intervalul orar 10:00 – 24:00.

Este un adevărat periplu în universul suprarealist al cunoscutului artist catalan, prin sculpturi impresionante în mărime naturală, precum „Femeia timpului”, sculpturi-bijuterii din aur, cu pietre prețioase, precum „Îngerul triumfător”, și ilustrații care reinterpretează suprarealist uunele opere clasice, precum „Mult zgomot pentru Shakespeare”.

Expoziția „Universul lui Salvador Dalí” rămâne deschisă la Arcub până la 12 mai.

Anunțat că va fi încheiat pe 14 ianuarie, sezonul Art Safari Stars Edition de la Palatul Dacia-România va fi prelungit o zi, cu program special – tururi ghidate gratuite, în baza biletului de acces.

Tururile vor începe la orele 14:00, 16:00, 19:00 și 20:00.

Art Safari Stars Edition cuprinde cinci prezentări: „Bags: Inside Out”, expoziție a Victoria and Albert Museum din Londra; „Pe mai multe voci”, expoziție multisenzorială care are în centru corul Madrigal; „Avatarurile orașului nocturn”, cu exponate rare care spun povestea nocturnă a Bucureștiului; „Traian Bilțiu-Dăncuș – Culorile Maramureșului” și „Paula Modershon-Becker”.

În plus, toate muzeele din subordinea Ministerului Culturii vor fi deschise, în mod excepțional, luni, 15 ianuarie.