Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Brașovul, reinterpretat de artiști locali într-o nouă ediție „Re:Imagine”
aerial,drone,view,of,the,council,square,in,brasov,,romania.

Brașovul, reinterpretat de artiști locali într-o nouă ediție „Re:Imagine”

Artiștii brașoveni Bianca Anton, Bianca Bideac, Silviu Blidaru, Raluca Cozma și Carmen Fella Țanu sunt protagoniștii unui nou eveniment din proiectul „Re:Imagine Brașov”, în care orașul e reimaginat prin noi lucrări de artă.

După primul eveniment al proiectului organizat în luna februarie, Muzeul de Artă Brașov în colaborare cu Depoul de Artă Urbană anunță a doua ediție. Pe 31 martie 2023, începând cu ora 17:00, la sediul muzeului va avea loc o sesiune de creație live și un recital muzical susținut de violoncelistul Radu Croitoru. Accesul este gratuit.

Artiștii vor realiza lucrări inspirate din fotografiile prezentate în expoziția temporară „Brașov. Atmosferă, arhitectură și spațiu urban”. În cadrul acestui eveniment va fi prezent și Teofil Mihăilescu, arhitect și autorul expoziției, care de această dată va crea la rândul său o lucrare prin care își reimaginează orașul natal.

Vizitatorii vor avea acces la desfășurarea actului de creație al artiștilor invitați și vor avea ocazia să interacționeze cu ei.

Proiectul „Re:Imagine Brașov” urmărește facilitarea interacțiunii dintre artiștii contemporani și patrimoniul orașului Brașov. În urma evenimentelor de creație live, Muzeul de Artă Brașov va organiza o expoziție cu toate lucrările realizate în muzeu de artiștii brașoveni contemporani în toamna acestui an.