Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
British Museum renunță la numele Sackler dat unor galerii ale sale

British Museum renunță la numele Sackler dat unor galerii ale sale

British Museum din Londra a anunțat că renunță la numele Sackler dat unor galerii ale sale, după ce mai multe instituții, inclusiv Metropolitan Museum of Art, Serpentine Galleries și Tate Modern, au luat această decizie în ultimele luni.

Hotărârea a fost anunțată de muzeu împreună cu Raymond and Beverly Sackler Foundation.

Raymond și Beverly Sackler au sprijinit muzeul mai bine de două decenii, oferind finanțare între anii 1990 și 2013 pentru crearea de galerii, facilități educaționale și zone de ccercetare. Unele dintre aceste spații poartă numele Sackler.

„British Museum este recunoscător pentru spijinul oferit în trecut de fundație și mandatarii apreciază cooperarea lor în ceea ce privește acest acord, având în vedere că trecem acum muzeul într-o nouă eră și prezentăm colecțiile noastre incredibile în diferite moduri pentru noi publicuri”, a transmis într-un comunicat George Osborne, președinte al British Museum.

Nu a fost precizat când exact va fi înlăturat numele familiei, însă reprezentanții muzeului au spus că nu le-a fost cerut să restituie fondurile primite.

Familia Sackler, fondatoarea companiei Purdue Pharma, a fost blamată în ultimii ani pentru alimentarea crizei opioidelor în Statele Unite. În 2021, Purdue Pharma a fost dizolvată oficial, iar familia Sackler a fost de acord să plătească miliarde de dolari pentru a soluționa litigiile în care a fost implicată. Ca parte a înțelegerii, Purdue și familia Sackler au declarat că nu au comis vreo nelegiuire.