Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Bucharest Photofest, în desfășurare – Expoziții, workshop-uri, concerte și proiecții de film, până pe 9 octombrie – Galerie FOTO
bucharest photofest 2022 @vladimir gheorghiu 9

Bucharest Photofest, în desfășurare – Expoziții, workshop-uri, concerte și proiecții de film, până pe 9 octombrie – Galerie FOTO

Bucharest Photofest 2022, care a debutat pe 1 octombrie, continuă cu expoziții, workshop-uri, concerte și proiecții de film, până pe 9 octombrie.

Cea de-a șaptea ediție a festivalului internațional de fotografie are ca temă „Încredere / Trust” și invitați speciali din Indonezia, UK, SUA, Grecia, Islanda, Japonia, Ungaria, Italia și România.

Toate evenimentele din program, disponibil pe bucharestphotofest.ro, sunt cu intrare liberă pentru public.

bucharest photofest 2022 @vladimir gheorghiu 2

bucharest photofest 2022 @ vladimir gheorghiu 

Până pe 9 octombrie se vor mai vedea „Rewired”, povestea reconectării cu natura și cu sinele a Feliciei Simion, care va fi vernisată pe 5 octombrie la Deschis Gastrobar și va putea fi văzută până pe 31 octombrie, „Emotions”, expoziția de fotografie de natură a lui Rareș Beșliu, al cărei vernisaj va avea loc pe 6 octombrie, în sala Acvariu a Muzeului Național al Țăranului Român, și „Multiplu sens”, expoziția colectivă a studenților Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale”, deschisă pe 7 octombrie la Insula UNATC, în prezența studenților și a profesorilor Cornel Lazia și Ronella Sezonov.

bucharest photofest 2022 anna pantelia greece's dirty secret 3

bucharest photofest 2022, anna pantelia, greece’s dirty secret 

În sala Media a Muzeului Național al Țăranului Român poate fi vizitată și expoziția „Greece’s Dirty Secret”, proiectul în care fotografa Anna Pantelia din Grecia prezintă viața muncitorilor care mor prematur în fiecare an din cauza poluării cauzate de exploatarea cărbunelui din Ptolemaida, regiunea Macedonia de Vest, și, până pe 31 octombrie, la librăria Cărturești Carusel, documentarea asupra impactului inundațiilor din arhipelagul indonezian datorate încălzirii globale „The land of the sea” a fotografei Irene Barlian, seria de portrete „Dispatches from Malawi”, în care fotograful japonez Danilo Arenas a surprins localnici care se folosesc de artă și de creativitate pentru a se angrena în probleme sociale și politice vitale.

the impact of climate change in indonesia

the impact of climate change in indonesia

De asemenea, o serie de fotografi vor susține showcase-uri: Radu Diaconescu, despre aventurile ce s-au desfășurat de-a lungul unei decade prin unele din cele mai sălbatice și mai spectaculoase locuri accesibile pe două roți, de la Alpi la Tien Shan, de la Himalaya la Anzi, de la Maroc la plaiurile mioritice, pe 5 octombrie, Alin Anghelovici, un călător care este fotograf și un fotograf care este călător, despre fotografia de călătorie și echipamentul pe care îl folosește, pe 6 octombrie, și, pe 9 octombrie, Adrian și Roxana Cârmaciu, cu povești despre călătoria în familie documentate foto.

Pe 5 octombrie, de la ora 20:00, vor putea fi vizionate filmele „Forever Yours”, realizat de scriitorul, fotograful în tehnică analog și cineastul egiptean Martin Elia, și „Picture Stories” (r. Rob West), un lungmetraj documentar ce explorează noua abordare a portretizării vieții britanice realizată de revista Picture Post în anii ‘50, prin ochii unora dintre cei mai importanți fotografi documentariști și stradali din Marea Britanie și prin interviuri de arhivă cu fotografi, scriitori și editori ai revistei.

bucharest photofest 2022 @vladimir gheorghiu 4

bucharest photofest 2022 @ vladimir gheorghiu 

Weekendul aduce și două ateliere: pe 8 octombrie, despre videografie, „De la text la video”, susținut de Răzvan Ioniță, ce prezintă procesul de la prima idee și până la realizare, concept, tehnică, producție și postproducție, iar Miluță Flueraș va vorbi, pe 9 octombrie, despre utilizarea obiectivelor Sony în fotografia arhitecturală și de design interior.

Tot în weekend vor avea loc și concertele din cadrul Bucharest Photofest, astfel: pe 8 octombrie, „Argentinian Soul” al lui José Almar, și pe 9 octombrie, „Sweet Amnesia” al Cristinei Lupu. Ambele concerte vor avea loc la Victor’s Secret (str. Maria Rosetti nr. 21) iar intrarea este liberă pe bază de rezervare la www.bucharestphotofest.ro/rsvp.