Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Capodopera “Micul prinţ” – omagiată la Muzeul de Arte Decorative din Paris; expoziţia prezintă complexitatea personalităţii lui Antoine de Saint-Exupéry
petit prince. musee des arts decoratifs

Capodopera “Micul prinţ” – omagiată la Muzeul de Arte Decorative din Paris; expoziţia prezintă complexitatea personalităţii lui Antoine de Saint-Exupéry

Intitulată “À la rencontre du petit prince” (“O întâlnire cu micul prinţ”), expoziţia va fi deschisă până pe 26 iunie, potrivit reprezentanţilor instituţiei de cultură pariziene.

Saint-Exupéry a fost scriitor, poet, aviator, explorator, jurnalist, inventator şi filozof, iar forţa sa creatoare a fost însuşi spiritul său umanist.

La muzeul din Paris este prezentat manuscrisul original al poveştii care a cucerit o lume întreagă şi care face parte din colecţia permanentă a Morgan Library & Museum din New York. Alături de acesta, admiratorii pot vedea acuarele, schiţe, desene, fotografii, poezii, articole decupate din ziare şi o parte din corespondenţa autorului.

Scrisă şi publicată în Statele Unite ale Amercii în 1943 şi prezentată publicului din Franţa abia în 1946, cartea “Micul prinţ” a fost ultima operă antumă a lui Antoine de Saint-Exupéry şi este cu siguranţă cea mai cunoscută. Povestea atemporală, însoţită de lustraţii superbe, este un reper al literaturii pentru copii, dar substanţa sa trece dincolo de această clasificare. Ilustraţiile şi cugetările din operă aduc mici indicii privind viaţa şi experienţa artistului şi, în final, creează un volum la care orice adult se poate reîntoarce oricând.

Credit foto: Musée des Arts Décoratifs