Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Capodopere dispărute pot fi admirate în metavers, la The Stolen Art Gallery
the stolen art gallery

Capodopere dispărute pot fi admirate în metavers, la The Stolen Art Gallery

Capodopere ale artei plastice pot fi admirate, de pe 11 iulie, în mediul virtual, la The Stolen Art Gallery, un proiect al Compass UOL, informează prnewswire.com.

Iubitorii de artă pot interacţiona cu aceste creaţii care ori au dispărut, ori au fost furate, prin intermediul tehnologiei de realitate virtuală (VR).

Opere de Caravaggio sau Cézanne – în variantă virtuală

În colecţie este expusă pictura lui Caravaggio, „Natività con i santi Lorenzo e Francesco d’Assisi”, furată dintr-un oratoriu din Sicilia, în 1969. Acesteia i se alătură singura creaţie pe temă marină a lui Rembrandt, „Hristos în furtună pe Marea Galileii”. Opera a fost obiectul celui mai mare furt de artă din istoria modernă, de la Muzeul Gardner din Boston, în 1990.

Interesant la acest tablou este că singurul chip care se uită către privitorul din afară, din barca aflată în mijlocul valurilor, este de fapt un autoportret al lui Rembrandt.

De asemenea, în galeria virtuală se regăseşte şi opera lui Cézanne, „Vue d’ Auvers-sur-Oise”, furată dintr-un muzeu din Oxford, în 1999.

Potrivit unor studii, 25 la sută dintre persoane vor petrece minim o oră pe zi în metavers, până în 2026, unde s-ar simţi mai aproape de operele de artă decât în realitate.

CEO-ul Compass UOL, Alexis Rockenbach, a mărturisit că The Stolen Art Gallery foloseşte experienţa unor jocuri video, precum celebrul Fortnite.

Credit foto: Compass UOL via prnewswire.com